Valpar 2017

Nya valpar på kennel Glentamara!

Connie har fått valpar med Janne Wibergs fina, svarta, duktiga Red – DKFTCH DKJCH GBFTW SJ(a)CH Lakedown Diawl Bach som far. Valparna föddes 22/3, och är leveransklara i veckan efter påsk.

Det blev sju svarta hanar och en gul tik! Det finns fortfarande två svarta hanvalpar att tinga!! Är du intresserad av tävling/träning/jakt så hör av dig!

Connie är en svart tik e Ballylaffin Bailey of Rockenhart (”Fionn”) u Batmoors´ Leadhills Ale (”George”) och kommer ur Georges första kull, där flera av bröderna tidigt visade framfötterna på både A- och B-prov! Connie själv fick 1HP på första starten i nybörjarklass, två raka förstapris i öppenklass och hon har startat elitklass på både A- och B-prov. Men framförallt är hon en duktig apportör och är med oss på apportering och jakt flera gånger i veckan under högsäsong!170210connie1
Många av Connies bröder är både riktigt bra som jakthundar – duktiga apportörer & viltfinnare med stort fokus, koncentration och styrka, och har höga meriter på A- och B-prov. Brorsan M. Ballyrush blev t ex mestvinnande jaktprovshund i Norge 2016!

Red är en supertrevlig hanhund, och hans meriter säger allt 🙂 Dessutom är han en mycket trevlig jakthund, en riktigt duktig apportör som Janne har mycket glädje av! Mer om Red kan du läsa på kennel Meadowlarks hemsida,  http://www.meadowlark.nu/lakedown-diawl-bach/ . Red bodde hos oss en vecka strax efter jul, och han bara flyttade in i vårt hus. Lättsam, okomplicerad och väldigt trevlig är han!

Är du intresserad av en valp så ta gärna kontakt! Vi har gjort en kombination där vi förväntar oss fina jakthundar med fokus och koncentration! Båda föräldrarna är svarta men bär anlag för gult, vilket innebär att det skulle kunna bli både gula och svarta valpar i kullen. Du måste vilja använda din hund till apportering, jakt, jaktprov eller någon annan form av arbete – det är inga rena sällskapshundar.

Vi förbehåller oss fri prövningsrätt för vem vi säljer valpar till.