Om Annika

annikabildJag heter Annika Hecktor och bor högt uppe på Romeleåsen strax utanför Veberöd, en dryg mil öster om Lund i Skåne.

Hundintresset startade med familjens welsh corgis, som jag tränade flitigt i SBK-U och Sveriges Hundungdom. När jag flyttade hemifrån köpte jag en egen lite större hund, som jag hoppades skulle vara enklare att träna med – golden retrievern Lisa, LP Davizella Harlene.

Under många år födde jag sedan upp golden retriever, som jag både tränade mycket med (apportering, lydnad, agility…) och tävlade och ställde ut en del. Efterhand så ökade jakthundsintresset, goldenhundarna kompletterades med den första jaktlabben 2000 – då Minus, Flaxarnas Meryl Streep, kom in och tog över mitt liv. Snabbt insåg jag hur roligt det var med en mer arbetsavlad hund, och så blev det fler labradorer av jakttyp. Idag finns det sex svarta jaktlabbar i huset, Keela f-08, Connie f-11, Mary f-14 och Tiffany f-16, samt hanhundarna Blue f-12 och Kalle f-13. Alla våra hundar är med och apporterar under jaktsäsong på större och mindre jakter, de jakttränas flitigt under resten av året och nångång ibland så tävlar vi!

För egen del så arbetar jag med papper, pengar och övrig administration på en skola. Jag gillar att vistas ute i naturen, och jag har äntligen slutfört min jägarexamen och tycker det är kul att skjuta lerduvor på skjutbanan!

En tanke på “Om Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s